Pelt gaat voluit voor digitale informatievoorziening.

Pelt gaat voluit voor digitale informatievoorziening

Slimme informatievoorziening

De Limburgse gemeente Pelt stond voor een grote technologische uitdaging: hoe kunnen medewerkers van de gemeente vragen van burgers, alsook van medewerkers beter opvolgen en beantwoorden. BCT werkte daarvoor samen met Pelt aan een gebruiksvriendelijke interface die het Corsa Mid-Office met de generieke procesmanagement applicatie iGEN integreert.

Dankzij deze integratie hebben BCT en de gemeente Pelt de fundamenten voor een nog slimmere (digitale) informatievoorziening gelegd.

Vlaanderen radicaal digitaal

Sinds enkele jaren rolt er een digitaliseringsgolf over de Vlaamse gemeenten. De Vlaamse overheid wil met haar programma ‘Vlaanderen Radicaal Digitaal’ tegen 2024 gemeenten digitaal slimmer maken. De trend zette ook de uitdagingen van de Limburgse fusiegemeente Pelt, ontstaan in 2019 door samensmelting van Neerpelt en Overpelt, op scherp. Beide deelgemeenten hadden vóór de fusie elk hun eigen (proces)systemen. Maar ze konden niet elk op hun eigen digitale ‘eilandje’ blijven.

Het logisch gevolg was een verdere integratie van de twee software-oplossingen die beide gemeenten reeds gebruikten vóór de fusie: Corsa Mid-Office als mid-office toepassing en de generieke proces-management tool iGEN, beide van BCT.

“Met het oog op de fusie werd de proces-managementtool iGEN in huis gehaald. Dankzij iGEN kunnen vele (ondersteunende, management en kern) processen op een generieke manier beschreven worden. Om beide tools nog beter op elkaar af te stemmen, moesten ze diepgaander geïntegreerd worden.”

Christof Meekers, diensthoofd ICT, DIV & Innovatie – gemeente Pelt

Nauwe samenwerking

Daarom ontwikkelden BCT en de gemeente Pelt in nauwe samenwerking een doorgedreven iGEN – Corsa Mid-Office integratie die beide toepassingen maximaal op elkaar afstemt.

Na de initiële gesprekken in de werkgroep in januari 2020, ontwikkelde BCT de iGEN-Corsa integratie voor de gemeente Pelt in amper vier weken tijd. In maart volgden al de eerste ketentesten en begin mei werd de oplossing gefinaliseerd. In minder dan een halfjaar tijd kon Pelt de oplossing uitrollen.
Jan Vermeulen is erg tevreden over het ontwikkeltraject.

“Het is erg aangenaam dat BCT zo aandachtig naar ons luisterde tijdens de werkgroep en onze noden nauwgezet in kaart bracht. Ook tijdens de ontwikkeling werden we nauw betrokken. We kwamen als het ware samen tot het uiteindelijke resultaat. De korte lijnen om te schakelen met de ontwikkelaars, zijn essentieel. Meestal loop je al bij je eerste schermen tegen nieuwe inzichten aan.”

Jan Vermeulen, Toepassingsbeheerder – gemeente Pelt

Download case study

Het hele verhaal lezen?  Download dan de case study via de optie aan de rechterzijde van dit artikel. Direct contact met ons opnemen kan natuurlijk ook altijd.